Stina Koskinen

Abstrakti III, 2022


Stina Koskinen (s. 1985, Kruunupyy) on Pietarsaaressa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Koskinen työskentelee kuvanveiston ja tilan parissa.

Työssään kuvanveiston parissa Koskinen havainnoi luonnon orgaanisia muotoja, ja havaintojen pohjalta hän tekee abstrakteja veistoksia. Koskinen vertaa luontoa ihmiselämään. Hänen lähiympäristönsä toimii inspiraation lähteenä - metsät, kalliot ja meri. Viime vuosina hänen huomionsa on kiinnittynyt etenkin pohjanmaan rannikon mäntyihin. Männyt kasvavat kallioiden välissä ja taistelevat myrskyisessä meri-ilmassa. Ne ovat sitkeitä ja sopeutuvat melkein mihin vaan, kunhan saavat jatkaa elämistä ja kasvamista. Joskus ne taipuvat tuulessa, tai jopa katkeavat, jatkaakseen taas kasvuaan. Tämä kaikki muistuttaa Koskista ihmisestä, ja siitä elämänhalusta, mikä ihmisillä on vaikeina aikoina.

Työssään tilan parissa Koskinen tutkii, kuinka tila ja taide voivat olla vuorovaikutuksessa. Hän tutkii eri tapoja esittää teoksia tilassa ja luoda kokonaisuuksia. Yhdistämällä veistokset tilaan Koskinen haluaa tuoda lisämerkityksiä kokonaisuudelle, jonka keskeisessä roolissa ovat veistokset.

Koskinen on koulutukseltaan muotoilija ja filosofian maisteri. Muotoilijaksi valmistuttuaan 2020 Koskinen työskenteli Svenska kulturfondenin myöntämällä Lärlingsstipendium-apurahalla mestari-kisälli -periaatteella syventyen kuvanveistoon kokeneen kuvataiteilijan ja kuvanveistäjän, Arto Penttisen, ohjauksessa, minkä jälkeen hän on jatkanut itsenäistä taiteellista työskentelyä.

Debyyttinäyttelynsä Tilallisia hahmotelmia Koskinen piti Galleria White Box:issa, Pietarsaaren Campus Allegrossa, syksyllä 2021. Kahden viimeisen vuoden aikana hänellä on ollut kaksi muutakin yksityisnäyttelyä, ja seuraava näyttely on lokakuussa 2023 Kauhavan taidegalleriassa, Galleria Kaaressa. Koskinen on myös osallistunut yhteisnäyttelyihin, joista viimeisin oli Bland Typer & Tryck -taide- ja kulttuuriyhdistyksen Veistospuutarha, Pietarsaaressa jokakesäisen kaupunkijuhlan Jaakon Päivien aikaan. Koskinen on toiminut kuvanveiston tuntiopettajana Ammattikorkeakoulu Noviassa, Pietarsaaressa, syksyllä 2021 ja keväällä 2022. Tällä hetkellä Koskisen taiteellista työtä tukee Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto.

Abstrakti III, kipsi, 21 x 15 x 13,5 cm, taiteilijan omistuksessa. 

Teos ei ole myynnissä, tiedustelut taiteilijalta. Veistos, jalusta, värialue. Hinta 1500 €.


stinakoskinen.com